Kuvanje testenine se često smatra jednostavnim zadatkom. Međutim, postoje neki važni detalji koji mogu napraviti razliku između običnog jela i onog koje je zaista savršeno.

Iako mnogi od nas imaju sopstvene rutine za pripremu testenine, postoje greške koje mogu dovesti do toga da sos za testeninu ne ispadne kako treba.
Jedna od najčešćih grešaka je ispiranje testenine nakon kuvanja.
Iako možda mislite da je ovo dobar korak za uklanjanje viška skroba, vi zapravo radite upravo suprotno od onoga što bi trebalo da radite.
Naime, skrob koji ostaje na testenini ključan je da se sos upije i spoji sa testeninom. Ako isperite testeninu, gubite onaj važan sloj skroba koji omogućava da se sos zalepi za testeninu.
Nakon što skuvate testeninu, najbolje je da je odmah dodate u pripremljeni sos.
Na ovaj način, testenina će završiti kuvanje u sosu, omogućavajući joj da upije sve ukuse i postane savršeno kohezivno jelo.
Ako je sos previše gust, vodu u kojoj se kuvala testenina možete da razblažite i dodatno povežete sa samom testeninom.
Kada testeninu ne isperete i odmah ne stavite u sos, rezultati će biti mnogo bolji.
Preuzmite android aplikaciju.