Početna > Život i stil
Život i stil

Uz ovaj sok banane vam nikada neće pocrneti

Ako ste ikada primetili da banane u desertima ostaju sveže i da ne potamne, sigurno ste se zapitali kako da to postignete.
Foto: Pixabay/Security

Postoje dva jednostavna trika koja vam mogu pomoći da vaše banane izgledaju sveže, a da ne postanu smeđe.

Prvi trik je upotreba voćnog soka ili meda. Ako banane nisu premazane šlagom ili nekim drugim premazom, dovoljno je premazati ih voćnim sokom.

Kiselina koja se nalazi u soku pomaže u sprečavanju oslobađanja enzima koji izazivaju porumenelost.

Najčešće se preporučuje sok od limuna, pomorandže ili ananasa.

Možete koristiti i limunadu ili jednostavno iscediti limun direktno na isečene banane, što će smanjiti mogućnost njihovog potamnjenja.

Međutim, postoji jedna mala mana ovog trika – banane i kolač mogu dobiti blago kiselkast ukus zbog kiseline u soku.

Za one koji žele da izbegnu ovaj problem, postoji alternativa u obliku soka od jabuke.

Sok od jabuke je slatkog, ali blago kiselkastog ukusa, a takođe je dobar izbor za sprečavanje da banane porumene.

Pored voćnih sokova, med je takođe odlična opcija.

Da biste koristili ovaj trik, dovoljno je rastvoriti jednu kašiku meda u 100 mililitara vode.

Nakon što se med otopi, umočite isečene banane u mešavinu na 30 sekundi i sigurno ćete uživati u svežim, nesmeđim bananama u svojim desertima.

Zdravi recepti na vodi: Nećete ostati gledni a ispoštovaćete post

Preuzmite android aplikaciju.

Oznake