Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад Србија

Уручена признања Црвеног крста Србије

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, заједно је са представницима Црвеног крста Србијe, Војводине и Новог Сада присуствовао свечаној церемонији доделе медаља и Златних знакова Црвеног крста Србије.
Фото: novisad.rs

Између осталих, том приликом, Златни знак Црвеног крста Србије додељен је и градоначелнику Вучевићу за значајне резултате у остваривању задатака и циљева Црвеног крста. Медаља Црвеног крста Србије припала је дугогодишњем даваоцу крви Јови Максимовићу, док су поред градоначелника, Златни знак добили и Магдалена Селеши, Милан Спасојевић, Кира Панчулидзев, Ватрогасни савез Града Новог Сада и Установа за децу и младе Дечије село „Др Милорад Павловић“ из Сремске Каменице.

„Честитам свим лауреатима на добијеним признањима и домаћинима на организацији овог догађаја, којим, између осталог, обележавамо 141 годину постојања Црвеног крста Новог Сада. Част ми је што сам овогодишњи добитник Златног знака Црвеног крста Србије, јер то није само награда за појединца, већ га посматрам као признање за све Новосађане и цео град. То је и потврда да је Нови Сад добар партнер са градском организацијом Црвеног крста. Пуно ми је срце што сам део ове приче која траје више од 14 деценија, где царују хуманост, солидарност, једнакост и све оно што су основни принципи племенитог рада Црвеног крста.

Кроз бурну историју траје та сага, кроз рад у највећим изазовима, а увек на висини задатка. У претходне две године када се читаво човечанство сусрело са глобалним проблемом, кад смо се борили против невидљивог непријатеља, кад је услед пандемије блокиран живот на читавој планети, баш у таквим околностима запослени и волонтери Црвеног крста, својим знањем и искуством, су помагали државним институцијама. Задивљен сам пожртвовањем и постигнућима добитника плакета и њиховим несебичним, хуманим делима. Сматрам да заслужују више пажње, јер брига за другог човека треба бити на пиједесталу вредности“, рекао је Вучевић.

Фото: novisad.rs
Догађају су присуствовали и председник Црвеног крста Новог Сада пуковник Братољуб Бркљача и секретар Црвеног крста Новог Сада др Драган Лазић, а присутнима се обратио председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина.

„Добити највиша признања Црвеног крста Србије је велика част и честитам свим лауреатима. Црвени крст Војводине је организација која координира рад 45 општинских организација, а у 2021. години били смо веома активни, и то у току пандемије. Тада су наши волонтери пружили асистенцију за око 750.000 наших грађана на вакциналним пунктовима, а у току године је поклоњено чак 411.000 волонтерских сати. Велика заслуга за то је активност Црвеног крста Новог Сада, једне од најактивнијих организација“, истакао је Укропина.

Током свечаности, присутнима је приказан и кратак филм о раду организације Црвеног крста из Новог Сада, а након свечане доделе признања, у приземљу Историјског архива, уприличено је отварање изложбе под називом „Црвени крст Новог Сада кроз три века хуманости“.

EKSKLUZIVNO: Balaševićev film “Megdan“ će se snimati u Moldaviji

Преузмите андроид апликацију.