Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

ЕКСКЛУЗИВНО: Балашевићев филм “Мегдан“ ће се снимати у Молдавији

Алекса Балашевић је у среду 11. маја посетио главни град Молдавије, када је имао прилику да се састане са градоначелником Кишињева Ионом Цебаном поводом снимања филма “Мегдан“.
Фото: Градске инфо

Градоначелник Кишињева Ион Цебан истакао је како ће снажно подржати овај пројекат који ће бити сниман на њиховој територији, те како је Кишињев увек отворен за културу и спорт.

На филму ће радити Гвозден Ђурић који је био један од режисера серије која је добила канску награду, декан драмске академије Синиша Бокан и други успешни људи из света филма, док се тренутно чека званична потврда Нине Сеничар.

У Молдавији се у овом моменту налазе четири сценографа и два координатора и припремају тачну локацију за снимање које почиње крајем године.

Фото: Градске инфо

У новембру се у СНП-у очекује велика конференција, јубилеј и церемонија пред снимање филма на којој ће присуствовати и градоначелник главног града Молдавије са делегацијом.

“Нама је огромна част што смо успели борећи се скоро четири месеца да остваримо велику међународну подршку и част са управом града који је дупло већи од нашег Новог Сада, али је прихватио да нам буде “старији брат“.

Сви европски највећи фестивали требају да виде овај регион у најбољем светлу, а наш циљ је да овај филм буде разгледница Србије, али поготово нашег града“, изјавио је Балашевић поводом овог сусрета.

Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо
Фото: Градске инфо

„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za za Anu Milić

Преузмите андроид апликацију.