Tajna je u korišćenju rerne.
Možete pržiti i meso i povrće, ali samo se morate pridržavati nekoliko pravila.
Hranu pripremite na uobičajen način, na primer, meso uvaljajte u brašno, jaja i na kraju u prezle.
Odmah pripremite sve komade koje planirate da pržite.
U međuvremenu upalite rernu na oko 200 stepeni, u zavisnosti od toga šta pržite – za meso treba više vremena, dok za povrće ne treba mnogo.
U tepsiju stavite malo ulja, tek toliko da premaže dno i stavite u zagrejanu rernu.
Držite kratko, samo da se ulje zagreje, pa poređajte komade spremne za paniranje i odozgo premažite uljem.
Na pola pečenja okrenite komade na drugu stranu.
Na isti način se mogu ispeći ćevapi ili pljeskavice.
Na primer, ako pravite hamburgere, ispecite meso na ovaj način, na kraju poređajte kriške sira, a isečeno pecivo rasporedite tako da jedan deo drži ivicu mesa, a drugi ivicu pan.
Na taj način će se zagrejati i postati hrskaviji. Izvadite iz rerne i poslužite uz omiljeni sos i povrće.
Očistite rešetke roštilja vrlo jednostavno! Ovaj metod će vas posebno iznenaditi!
Preuzmite android aplikaciju.