Почетна > Бизнис
Бизнис

Твитер привремено затворио пословне зграде

Компанија Твитер је обавестила запослене да ће њене пословне зграде бити привремено затворене и да одлука ступа на снагу одмах.
Фото: Pixabay/PhotoMIX-Company

У поруци, у коју је увид имао британски јавни сервис Би-Би-Си (ББЦ), радницима је речено да ће канцеларије поново бити отворена у понедељак, 21. новембра. Разлог овог потеза није наведен.

Британски медиј напомиње да је нова порука Твитера уследила након медијских извештаја да је велики број запослених дао отказ након што им је нови власник фирме Илон Маск дао ултиматум да „продуже радне сате и повећају интензитет ангажовања или да оду“.

Твитер није одмах одговорио на захтев ББЦ-ја за коментаром.

Данашња објава о привременом затварању канцеларије сигнализира да је велики број радника дао отказ јер нису прихватили нове Маскове услове.

Запослени су ноћас твитовали користећи хештег #ЛовеWхереYоуWоркед уз поздравне емоџије поручујући тиме да су напустили фирму.

Један бивши запослени у Твитеру, који је желео да остане анониман, рекао је за ББЦ да ће „када се прашина данас слегне, вероватно остати мање од 2.000 људи“ у компанији.

Пре него што је Маск преузео контролу над Твитером, компанија је имала око 7.500 запослених. Само неколико дана након доласка на чело Твитера Маск је отпустио скоро половину запослених. Према извештајима, ова фирма је такође запошљавала хиљаде радника на одређено време, од којих је већина отпуштена.

Vlada usvojila predlog novog usklađivanja visine penzija

Преузмите андроид апликацију.