Kuvate li ga na pravoj temperaturi?
Koje su vam asocijacije na zimu?
Sigurni smo da je jedna od njih i kuvano vino.
I sada ste verovatno pomislili kako već imate super recept koji primenjujete godinama.
Recept kao recept ne dovodimo u pitanje, ali želimo da vam otkrijemo cake kojima se služe profesionalci.
Naravno da ih ne znate, jer ih oni nikada ne bi tek tako otkrili.
Roni Ginaš je stručnjakinja za vino u uglednom restoranu u Kaliforniji, a kuvano vino koje ona sprema je omiljeno u tom lokalu! Sada je dala svojih pet saveta kako da recept za kuvano vino da savršene rezultate.
- Neka bude jednostavno, kupite lepo vino ali nemojte previše da se istrošite. Ne treba da bude najjeftinije, jer ćete ga ipak piti i želite da bude kvalitetno, ali ne morate ni da se „isprsite“ za skupu flašu jer će u procesu kuvanja ipak izgubiti deo bukea i ukusa.
- Temperatura je ključna! Nikako nemojte da pustite da provri, jer će šećer početi da se karamelizuje i mogućnost da zagori je velika. Dobićete čudan ukus, najbolje je pustiti kuvano vino da krčka tik ispod tačke ključanja oko deset minuta.
- Vina svežeg ukusa idu bolje uz „zelene“ začine, kao što su kardamom ili čak bosiljak, dok vina punijeg ukusa idu uz zimske arome kao što su cimet i muskatni oraščić.
- Eksperimentišite sa dodacima. Ginašova u kuvano vino dodaje i mandarine, suvo voće… Odaberite svoje omiljene zimske arome i dodajte ih u vino.
- Probajte kuvano belo vino! Osvežavajuća varijanta omiljenog zimskog pića podrazumeva da u rizling dodate šećer, cimet i brendi.
Preuzmite androidaplikaciju.