Postoji mnogo trikova koji se mogu koristiti za postizanje boljih rezultata u pripremi krompira.
Šta je trik sa dobro kuvanim krompirom?
Sirće je proizvod koji uvek imamo, bilo belo ili vinsko, ali ne može da nedostaje u našem kuhinjskom ormanu.
Odličan je kao ekološki prihvatljivo i efikasno sredstvo za čišćenje, kao i kozmetički proizvodi, a može biti veoma koristan i u pripremi krompira.
Kako beli krompir ima veći udeo skroba, idealan je (zbog brašnaste teksture) za pripremu ukusnog pirea.
S druge strane, tvrđi krompir (voštane teksture) idealan je za pripremu prženog ili pečenog krompira.
Sve što treba da uradite je da kuvate krompir 30 minuta i posle 15 minuta kuvanja dodajte so i malo sirćeta.
Sirće pomaže krompiru da formira tanku kožu spolja, tako da koža pomaže da zadrži svoj oblik. Bilo kakvo sirće koje koristite će biti dobro.
Ne zaboravite da ne dodajete previše da biste izbegli gorak ukus krompira. Jedna kašičica je dovoljna za 4 ili 5 krompira.
Pored toga, pH sirćeta sprečava da se pektin iz krompira razbije.
Umesto sirćeta možete koristiti limunov sok. Zahvaljujući ovoj metodi, ukus krompira postaje intenzivniji.
Preuzmite android aplikaciju.