Постоји много трикова који се могу користити за постизање бољих резултата у припреми кромпира.
Шта је трик са добро куваним кромпиром?
Сирће је производ који увек имамо, било бело или винско, али не може да недостаје у нашем кухињском орману.
Одличан је као еколошки прихватљиво и ефикасно средство за чишћење, као и козметички производи, а може бити веома користан и у припреми кромпира.
Како бели кромпир има већи удео скроба, идеалан је (због брашнасте текстуре) за припрему укусног пиреа.
С друге стране, тврђи кромпир (воштане текстуре) идеалан је за припрему прженог или печеног кромпира.
Све што треба да урадите је да кувате кромпир 30 минута и после 15 минута кувања додајте со и мало сирћета.
Сирће помаже кромпиру да формира танку кожу споља, тако да кожа помаже да задржи свој облик. Било какво сирће које користите ће бити добро.
Не заборавите да не додајете превише да бисте избегли горак укус кромпира. Једна кашичица је довољна за 4 или 5 кромпира.
Поред тога, pH сирћета спречава да се пектин из кромпира разбије.
Уместо сирћета можете користити лимунов сок. Захваљујући овој методи, укус кромпира постаје интензивнији.
Преузмите андроид апликацију.