Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Три трика за укусно и мекано месо: Додајте ово воће и поврће

Месо често не испадне како смо замишљали, али уз примену малих трикова сваки пут ће бити без грешке.
Фото: Pexels/Ruslan Khmelevsky

Купили сте месо које на први поглед изгледа добро, међутим, након припреме постало је тврдо и тешко за жвакање, једном речју жилаво.

Ако је одговор „да“, постоји неколико једноставних решења.

Трикови за мекше месо:

Користите воће

Јабука, ананас, манго и крушка би могли да буду од помоћи. Ољуштите воће, па га исеците на танке кришке.

Затим кувајте месо прекривено кришкама воћа. Воћни сокови су одлични за омекшавање тврдих комада меса.

Због тога се свињетина често кува са ананасом.

Маринада

Припремите маринаду у посебној посуди комбиновањем ренданог лука и јабуке. Када је готово, додајте маслиново уље. Маринирајте месо и оставите га преко ноћи у фрижидеру да добије укус и омекша.

Лимун

Маринирање меса у лимуновом соку 30 минута пре кувања довољно је да постане мекше.

Ako želite zaista zdrav doručak onda izbegavajte ovakve obroke

Преузмите андроид апликацију.