Početna > Život i stil
Život i stil

Tri najgore vrste doručka

Doručak je najzdraviji obrok u danu. Njime pokrećemo telo i pripremamo ga za naporne sate koji su pred nama. Ako želite da dan započnete ukusno i zdravo i da svom telu date energiju, izbegavajte ove tri vrste doručka.
Foto: Pixabay/congerdesign
Voćni sokovi i jogurti

Iako piše da su 100% prirodni, voćni sokovi iz prodavnice puni su šećera i aditiva. Ovakav napitak će vam momentalno dati energiju na prazan stomak, ili će vam je vrlo brzo oduzeti. Isto tako, sokovi iz prodavnice nemaju veliku hranljivu vrednost. Radije posegnite za pravim voćem, koje takođe sadrži vlakna potrebna za regulisanje varenja, i obogatite ga zdelom žitarica. Isto važi i za voćne jogurte, ali radije birajte nezaslađeni probiotik pojačan kriškom tostovanog hleba i džemom.

Pekarski proizvodi

Peciva, krofne i ukusne kiflice od testa koje kupujemo u pekari su veoma ukusne i zasitne, ali ovi proizvodi često sadrže i velike količine aditiva, soli i šećera, što nije dobra kombinacija za početak dana. Slana peciva zadržavaju vodu u telu, ali lisnato testo je masno, teško svarljivo i siromašno nutritivnim vrednostima koje su vašem organizmu preko potrebne za normalnu ishranu. Ako više volite da jedete pecivo ujutru, izaberite jedno od celih žitarica i namažite ga mlečnim namazom ili puterom i džemom.

„Radnički“ doručak

Ovaj doručak uključuje masnu, tešku i kaloričnu hranu poput pečenih jaja sa slaninom, belog hleba ili masne salame začinjene majonezom ili sličnim namazima. Osim ako se ne bavite teškim fizičkim radom, vašem telu takav doručak zaista nije potreban i biće potrebno mnogo vremena da ga svari. Velike količine nezdravih masti završiće u obliku masnog tkiva, ali vaše telo neće dobiti sve potrebne vitamine, minerale i vlakna. Ako više volite da jedete jaje ujutru, najbolje bi bilo da ga skuvate i kombinujete sa kriškom prepečenog hleba i čajem.

Jedemo ih svaki dan, a izazivaju visok krvni pritisak; Čak i supa nije zdrava opcija

 

Preuzmite android aplikaciju.