Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Три јефтина трика за отпушавање одвода

Решавање зачепљеног одвода може бити ноћна мора која укључује много нереда и фрустрација, а у контексту растућих трошкова услуга, постаје још горе.
Фото: Pixabay/fede13

Зато је стручњак открио три најјефтинија начина за решавање овог проблема који не укључују скупе и ексклузивне производе за чишћење. Зачепљења одвода најчешће узрокована нагомиланом храном, масноћом или праменовима косе, а иако проблем понекад захтева озбиљну интервенцију стручњака, у већини случајева проблем можемо решити сами и уштедети стотине од куна.

Кувана вода

Најјефтинији и најлакши начин за чишћење одвода је сипање куване воде у одвод. Иако воду пуштате у одвод сваки дан, прокувана кључала вода ће помоћи да се раствори и најјаче масноће. Стручњак саветује да се одвод неколико минута након преливања кључале воде не додирује како би се што више „истопило”. Ако вода не исцури ни након неколико минута, то значи да је одвод и даље блокиран. Поновите поступак неколико пута пре него што закључите да нема ефекта.

Одчепљивач

Увек можете пробати са одчепљивањем одвода. Користите ону са равним дном уместо класичне капице. Објашњавајући како да на најбољи начин искористите одчепљење. Наставите да пуните умиваоник топлом водом док се не напуни до пола. Напумпајте одвод брзим покретима и додајте воду. Поновите процес онолико пута колико је потребно.

Сирће и сода бикарбона

Ако је одвод јако запушен и прве две опције нису биле довољне, покушајте са мешавином алкохолног сирћета соде бикарбоне или прашка за пециво. Прво сипајте велику супену кашику соде бикарбоне у одвод, пазећи да се што мање прелије по страни. Затим додајте шољу алкохолног сирћета и покријте одвод поклопцем или нечим сличним и оставите тако 15 минута. Након тога вода треба да прође без проблема.

Ovo su opasnosti ponovne upotrebe ulja za prženje

Преузмите андроид апликацију.