Почетна > Бизнис
Бизнис

Том Круз најплаћенији, зарађује богатство за сваку изговорену реч

Том Круз је најплаћенији глумац на свету који је прошле године зарадио 100 милиона долара захваљујући мегауспешном наставку филма „Топ Гуна”. Али, фанови су остали шокирани податком колико глумац зарађује по изговореној речи.
Фото: PrtSc/Oscars/YouTube

Према подацима странице Casumo, Том Круз зарађује 7.091 долар по изговореној речи, односно 205.639 долара за свега 10 секунди дијалога. Један од кључних фактора његовог успеха је чињеница да Круз не добија стандардну плату, већ често убира проценат од филмске зараде, а управо то је учинио с франшизом „Немогућа мисија” на којој је зарадио више од 200 милиона долара.

На другом месту је Курт Расел који заради 5.682 долара по изговореној речи, а иза њега се налази Џони Деп са 4.877 долара по речи, преноси Индекс.

Што се тиче глумица, на врху листе је Камерон Дијаз с 4.637 долара по изговореној речи. Глумица је место заузела највише захваљујући томе што је прихватила само милион долара за улогу у филму „Злочеста учитељица” у замену за проценат зараде филма, што јој је у коначници донело профит од 42 милиона долара.

Korisnici Tvitera dobijaju bitnu funkciju

Преузмите андроид апликацију.