Почетна > Бизнис
Бизнис

Танасковић: Регистрацију обновило више од 182.000 пољопривредних газдинстава

Регистрацију је до сада обновило више од 182.000 пољопривредних газдинстава, изјавила је данас министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Јелена Танасковић и навела да има пуно недоумица око пријава на е-Аграр али да се оне могу решити те да нема места паници нити ће се систем затварати.
танасковић
Фото: Танјуг/ Сава Радовановић

Она је у селу Павлица у општини Рашка које је данас у оквиру посете Рашком округу обишао председник Србије Александар Вучић рекла да од понедељка креће јавни позив за млеко.

Што се парцела тиче да пољопривредници унесу један од четири могућа основа по којима обрађују парцеле.

„Службеници из Управе за аграрна плаћања ће их звати ако буде нелогичности. Ако им нешто буде искакало из система, па ће се то решавати. Наравно парцеле треба да буду евидентиране у Републичком геодетском заводу. Повезане са матичним бројем подносиоца захтева уколико је реч о власништву“, рекла је Танасковић.

Додала је да пољопривредници све недоумице које имају могу бесплатно да пријаве на број телефона 0800-106-107. Дилеме ће им бити разрешене.

„Имамо 34 пољопривредне стручне службе у којима ради 700 људи а поред тога ангажовани су и људи из сваке јединице локалне самоуправе. Који су обучени и помажу пољопривредницима да ураде регистрацију или пререгистрацију. Пољопривредници који не могу да дођу до најближе пољопривредне стручне службе, могу службу да позове и неко од службеника ће доћи до њих“, објаснила је Танасковић.

Srbija izvezla robu u vrednosti od 4.86 milijadi dolara od početka godine

 

Преузмите андроид апликацију.