Salata od kupusa je idealan dodatak mnogim jelima, a njen ukus možete poboljšati upotrebom samo jednog sastojka.
Potrebno je:
- glavica kupus
- so
- ulje
- sirće
- a „tajni” sastojak je mala količina šećera koju ćete staviti na kašičicu
Kupus narendati ili iseckati, dodati ulje i sirće. Dobro ga izgnječite rukama i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Pomešajte malo soli i šećera i dodajte na kraju.
Ovaj jednostavan trik se koristi u mnogim restoranima.
Kupus je izuzetno zdravo povrće jer sadrži mineralne soli, vitamine A, B, C i K, fosfor, kalcijum, magnezijum, cink i još mnogo toga. Zbog velike količine hlorofila stimuliše povećanje hemoglobina u krvi.
Nutricionisti preporučuju konzumaciju kupusa onima koji su u procesu mršavljenja. Pored toga, može smanjiti rizik od oštećenja vida, odnosno pomoći u sprečavanju stvaranja katarakte i makularne degeneracije.
Preuzmite android aplikaciju.