Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Свo посуђе вам је криво? Проблем можда није у произвођачу, већ у вама

Ако вам се често дешава да вам палачинке, омлети и друга пржена храна загоре са једне стране, док је друга само до пола кувана, вероватно правите велику грешку током припреме хране.
Фото: Pixabay/Three-shots

Ако, као многи, ставите врућу шерпу под текућу воду чим сте извадили храну из ње, то заиста није добро за ваше посуђе. Стављање врућег тигања под воду, преливање детерџентом, а затим рибање истог тигања може звучати као добра идеја, али на дуге стазе то заправо уништава ваше посуђе и ствара тигање у које уље или храна увек побегну на једну страну.

Разлог је заправо лако разумети: када се врели метал изненада изложи промени температуре, долази до топлотног шока, што доводи до изобличења материјала.

Али то није све, јер може доћи и до промена у материјалу које ће довести до другачијег загревања неких делова тигања, због чега, иако је дно још увек равно, храна може да изгори.

Горе наведено важи и за лимове за печење и тепсије, па пазите како с њима рукујете.

Знамо да је доручак важан, али како прескакање ручка делује на наше тело?

Преузмите андроид апликацију.