U Privrednoj komori Vojvodine održana je Konferencija povodom Svetskog dana kuvara u organizaciji Kulinarske Federacije Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.
Sekretar Udruženja usluga Privredne komore Vojvodine Branislav Mamić istakao je da je Privredna komora Vojvodine podržala ovaj skup jer je upravo gastronomija jedan od nezaobilaznih detalja u turističkoj ponudi Vojvodine.
„Kuvanje nije samo banalni zanat, to je pre svega umetnost i proizvod te umetnosti je nešto sa čime se naši gosti uvek sretnu. Današnji dan je mesto i vreme da pokažemo dokle smo stigli i na koji način ćemo se prema ovome ophoditi u budućnosti“, dodao je Mamić.
Goran Radivojević iz Kulinarske Federacije Srbije ukazao je na značaj ove teme i događaja koji je posvećen ne samo svetskom danu kuvara već i mesecu oktobru kao mesecu pravilne ishrane kao i svetskog dana hrane.
Džordž Lamjano, direktor Svetskih šefova za Južnu Evropu izrazio je zahvalnost pozivom na ovaj skup, ističući da će ova organizacija dati podršku u razvoju i razmeni znanja kolegama u Srbiji. Ja ću lično podržati sve ove mlade ljude koji žele znanje kao i da razviju kulinarstvo u Srbiji kao nauku istakao je Lamjano.
Dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, istakao je da je hrana nešto što nas ujedinjuje. Siguran sam da mi u Srbiji možemo da se ponosimo onim što ljudi koji su danas prisutni na skupu a svakodnevno izučavaju kulinarstvo kao nauku mogu da ponude svima koji u našu zelju dođu. Gastro ponuda je nešto sa čime Srbija može da konkuriše čitavom svetu i zato je važno istaći da Kulinarska Federacija Srbije na takmičenjima celom svetu s ponosom pokazuje sve ono što naša gastronomija nudi.
Nova alatka koja ”pet-friendly“ turizam u Srbiji diže na viši nivo
Preuzmite android aplikaciju.