Почетна > Бизнис
Бизнис

Све веће интересовање великих америчких компанија за Србију

Председник Америчке привредне коморе у Србији (АмЦхам) Стефан Лазаревић изјавио је да ће компаније чланице коморе наредне године бити обазриве са новим улагањима, али да ће упркос актуелној кризи у свету наставити да улажу у постојеће пословање и очувати радна места у нашој земљи.
компаније
Фото: Pixabay/StockSnap

Лазаревић је рекао Танјугу да су велике америчке компаније све више заинтересоване за улагања у Србији. Да је реч о технолошким компанијама, као и оним из области инфраструктуре и енергетике.

Нагласио је да је спровођење реформи кључ за даља улагања и одржање постојећег нивоа пословања.

„Недавно смо спровели истраживање међу својим чланицама и већина је одговорила да ће бити веома обазрива са улагањима. Рдује да је већина њих рекла да ће наставити са улагањем у постојеће пословање, што значи очување радних места. То је јако добро, имајући у виду економску кризу“, рекао је Лазаревић.

Каже да Америчка привредна комора већ 20 година успешно сарађује са Владом Србије. Додаје како очекује да се такав партнерски однос настави, јер је у претходном периоду то допринело у креирању предвидивог и стабилног пословног окружења.

Лазаревић је истакао да су предности Србије то што има талентоване људе и добру ИТ и телекомуникациону инфраструктуру. Што је порески систем прилично предвидив и да то све заједно од Србије прави атрактивно место за нове инвестиције.

Martinović: Na sajmovima zapošljavanja se zaposlilo 7000 ljudi

 

Преузмите андроид апликацију.