Početna > Život i stil
Život i stil

Svakodnevni doručak mnogih je glavni krivac za gojenje – tvrde lekari

Nutricionista Marina Kopitko podelila je nedostatke tradicionalnog doručka mnogih.
Foto: Pexels/Valeria Boltneva

Prema njenim rečima, kroasan, koji mnogi često konzumiraju za doručak, može doprineti nakupljanju sala.

„Kroasan se pravi od belog brašna. Osim kalorija, ugljenih hidrata i zasićenih masti, nema ništa drugo. Procenat proteina je vrlo mali, a vitamina, minerala i dijetalnih vlakana praktično nema“, izjavila je.

Kroasan je zapravo neuravnotežena namirnica s visokim udelom ugljenih hidrata i kalorija pa ju je bolje zameniti nečim hranjivijim i zdravijim.

Krajem prošlog meseca nutricionista pozvala je i na oprez s medom.

„Med je dodati šećer, kalorijski je vrlo blizu običnom šećeru. Važno je kontrolirati unos meda, posebno kad su u pitanju dijabetičari, osobe s prekomernom težinom i ljudi skloni alergijama“, poručila je.

Davanje meda ne preporučuje se ni deci do prve godine života jer može izazvati razvoj crevnih bolesti.

Uz pomoć jednostavnog trika otkrijte da li su jabuke obložene voskom

Preuzmite android aplikaciju.