Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Супер трик који помаже да авокадо брже сазри

Воће ком се приписују чудотворне моћи зове се авокадо и последњих неколико година је и код нас све популарније.
Фото: Pexels/Pixabay

Авокаду је обично потребно неколико дана да омекша и тада постаје спреман за сечење и једење. Срећом, постоји једноставан трик за брже сазревање авокада, а све што вам је потребно јесте смеђа папирната кесица.

Метода папирнате кесице

Отприлике два дана пре него што пожелите да уживате ​​у авокаду, једноставно га ставите у смеђу папирнату кесицу и затворите. Оставите га на радној површини или у шпајзу и пустите да одради своје.

Ова метода је корисна и за друго воће, као што су брескве, манго, шљиве, али и за парадајз. Имајте на уму да овај трик функционише само са смеђом папирнатом кесицом, будући да ће пластичне врећице задржати влагу и довести до развоја плесни.

Авокадо можете ставити и у папирнату кесицу с бананом или јабуком. Затворите кесицу и чувајте на топлом. Када кора постане тамнијезелена и попусти под благим притиском, што обично траје један до три дана, авокадо је спреман за конзумирање. Ако немате никакво друго воће при руци, можете ставити авокадо у кесицу некуваног пиринча.

Како трик с папирнатом кесицом функционише?

Сазревање је резултат отпуштања гаса етилена који заправо покреће процес труљења воћа.

Процеси разградње чине брескву, крушку или авокадо укуснијим – биће мекши и слађег укуса с мање киселине, скроба и мекших ћелијских зидова – али само ако их извадите у право време, док се још нису покварили.

Kako prepoznati pravo maslinovo ulje?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке