Ako do sada već niste zamrzavali limun, defenitivno je došlo vreme da promenite navike. Od danas svaki put kad kupite limun, odvojite nekoliko komada i ubacite ih u zamzivač i, verujte, nećete se pokajati.
Niske temperature značajno smanjuju kiselost voća. Kao što verovatno već znate, limun je izuzetno zdrav jer sadrži vitman C i jača vaš imunosistem i pomaže vašem telu da se bori protiv infekcija.
Takođe, sadrži supstance koje regulišu krvni pritisak i čak se smatraju korisnim za mentalno zdravlje.
Limun je odličan u borbi protiv stresa i depresije. Zamrzavanje će limun bukvalno učiniti pogodnim za grickanje.
Razlog zašto smrznuti limun ima drugačiji ukus od limuna koji se čuva na sobnoj temperaturi jeste nivo kiselosti.
Zamrzavanje limuna smanjuje ovu kiselost. Kiselost će se vratiti tek kada se voće u potpunosti odmrzne. Imajte na umu da limunova kora sadrži od pet do 10 puta (1) više vitamina od limunovog soka i zato je svakako treba iskoristiti, a ne samo baciti.
Smrznuta kora ima neverovatan ukus. Možete je dodati u čorbu, salatu, špagete, čak i u svoj omiljeni desert.
Preuzmite android aplikaciju.