Početna > Srbija
Srbija

Subotica: Subvencije za energetsku efikasnost

Kroz sredstva predviđena u budžetu za 2022. godinu Subotičani će moći da računaju da će biti u prilici da konkurišu za subvencije za energetsku efikasnost, a ukupna raspoloživa sredstva će biti 15 miliona dinara.
Foto: Unsplash/Zbynek Burival

U petak je održan sastanak kojim je predsedavala ministarka rudarstva i energetike, a na kojem je centralna tema bila „projekti unapređenja energetske efiksanosti“. Tom prilikom ministarka je poručila da je za ovu godinu obezbeđeno 230 miliona evra za subvencije za zamenu stolarije i postavljanje solarnih panela, a da će krajem januara i početkom februara biti raspisani novi javni pozivi za oba projekta. Sastanku je prisustvovao i načelnik Severnobačkog okruga, Bojan Šoralov.

Šoralov je tom prilikom izložio planove jedinica lokalne samouprave u okviru SBO i izneo uveravanja da su iste, za razliku od prošle godine kada su se suočavale sa kovid budžetom, u potpunosti spremne da uzmu učešće u sprovođenju programa energetske sanacije.

„Za potrebe sprovođenja programa Subotica, Bačka Topola i Mali Iđoš kroz svoje budžete ukupno će izdvojiti 25 miliona dinara“, precizirao je Šoralov. „Grad Subotica je za ovu namenu izdvojio 15 miliona.“

Kao je saopšteno, novi javni poziv biće raspisan krajem januara, a već u februaru novi javni poziv i za dodelu subvencija za solarne panele. Prvo za državne subvencije konkuriše lokalna samouprava, a vrlo brzo se raspisuje konkurs za građane, odnosno pravna lica. U međuvremenu grad će izabrati partnere-izvođače i dobavljače za realizaciju ovog programa.

U javnom prevozu u Beogradu nova vozila na električni pogon

 

Preuzmite android aplikaciju.