Почетна > Србија
Србија

Суботица: Субвенције за енергетску ефикасност

Кроз средства предвиђена у буџету за 2022. годину Суботичани ће моћи да рачунају да ће бити у прилици да конкуришу за субвенције за енергетску ефикасност, а укупна расположива средства ће бити 15 милиона динара.
Фото: Unsplash/Zbynek Burival

У петак је одржан састанак којим је председавала министарка рударства и енергетике, а на којем је централна тема била „пројекти унапређења енергетске ефиксаности“. Том приликом министарка је поручила да је за ову годину обезбеђено 230 милиона евра за субвенције за замену столарије и постављање соларних панела, а да ће крајем јануара и почетком фебруара бити расписани нови јавни позиви за оба пројекта. Састанку је присуствовао и начелник Севернобачког округа, Бојан Шоралов.

Шоралов је том приликом изложио планове јединица локалне самоуправе у оквиру СБО и изнео уверавања да су исте, за разлику од прошле године када су се суочавале са ковид буџетом, у потпуности спремне да узму учешће у спровођењу програма енергетске санације.

„За потребе спровођења програма Суботица, Бачка Топола и Мали Иђош кроз своје буџете укупно ће издвојити 25 милиона динара“, прецизирао је Шоралов. „Град Суботица је за ову намену издвојио 15 милиона.“

Као је саопштено, нови јавни позив биће расписан крајем јануара, а већ у фебруару нови јавни позив и за доделу субвенција за соларне панеле. Прво за државне субвенције конкурише локална самоуправа, а врло брзо се расписује конкурс за грађане, односно правна лица. У међувремену град ће изабрати партнере-извођаче и добављаче за реализацију овог програма.

U javnom prevozu u Beogradu nova vozila na električni pogon

 

Преузмите андроид апликацију.