Početna > Novi Sad

Kulturna scena Novi Sad

Stručno vođenje kroz izložbu „San neolitske noći“ svakog utorka do 15. oktobra

Zbog velikog interesovanja za autorsko vođenje kroz izložbu San neolitske noći, i tokom oktobra nastavljamo sa da istražujemo izložbu u društvu autorke mr Lidije Balj.
Foto: PrtSc/Muzejvojvodine.org.rs

Na izložbi su prikazani najdragoceniji arheološki nalazi izvanredne lepote iz čitave Srbije, a predstavljeni su i rezultati najnovijih istraživanja o praistoriji ovih prostora.

Deo izložbe je posvećen i prvom realističnom prikazu praistorijskog čoveka – stanovnika Lepenskog vira, načinjen pomoću vrhunske “Metahjuman” tehnologije, delo tima prof. dr Sofije Stefanović.

Autorska vođenje kroz izložbu „San neolitske noći“ u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35) će biti organizovana u oktobru naredna dva utorka u 18 sati.

Iskoristite priliku da uživate u predmetima sa teritorije čitave Srbije, a uz razgovor sa autorkom izložbe , jer izložba se završava 15. oktobra.

Autorski tim Muzeja Vojvodine i Narodnog muzeja Srbije koji čine mr Lidija Balj i Andrej Starović, priredili su za publiku jedinstveno putovanje u davni svet praistorije – u vreme neolita. Na izložbi su prikazani najdragoceniji arheološki nalazi izvanredne lepote iz čitave Srbije, a predstavljeni su i rezultati najnovijih istraživanja o praistoriji ovih prostora.

Ulaz je besplatan, a prethodna najava nije potrebna.

Šta vas danas očekuje u Novom Sadu? (Utorak, 4.10.2022.)

Preuzmite android aplikaciju.