Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Стручно вођење кроз изложбу „Сан неолитске ноћи“ сваког уторка до 15. октобра

Због великог интересовања за ауторско вођење кроз изложбу Сан неолитске ноћи, и током октобра настављамо са да истражујемо изложбу у друштву ауторке мр Лидије Баљ.
Фото: PrtSc/Muzejvojvodine.org.rs

На изложби су приказани најдрагоценији археолошки налази изванредне лепоте из читаве Србије, а представљени су и резултати најновијих истраживања о праисторији ових простора.

Део изложбе је посвећен и првом реалистичном приказу праисторијског човека – становника Лепенског вира, начињен помоћу врхунске “Метахјуман” технологије, дело тима проф. др Софије Стефановић.

Ауторска вођење кроз изложбу „Сан неолитске ноћи“ у Музеју Војводине (Дунавска 35) ће бити организована у октобру наредна два уторка у 18 сати.

Искористите прилику да уживате у предметима са територије читаве Србије, а уз разговор са ауторком изложбе , јер изложба се завршава 15. октобра.

Ауторски тим Музеја Војводине и Народног музеја Србије који чине мр Лидија Баљ и Андреј Старовић, приредили су за публику јединствено путовање у давни свет праисторије – у време неолита. На изложби су приказани најдрагоценији археолошки налази изванредне лепоте из читаве Србије, а представљени су и резултати најновијих истраживања о праисторији ових простора.

Улаз је бесплатан, а претходна најава није потребна.

Šta vas danas očekuje u Novom Sadu? (Utorak, 4.10.2022.)

Преузмите андроид апликацију.