Početna > Novi Sad

Kulturna scena Novi Sad

Stručna predavanja za dizajnere u okviru PDP konferencije

U okviru Dizajn paviljona, od 1. do 3. oktobra, biće održana i PDP konferencija, jedna od ključnih platformi koja više od 10 godina okuplja dizajnere, fotografe i druge vizuelne stvaraoce.
Foto: NS EPK 2022

U pitanju je edukativni program koji će realizovati stručna predavanja otvorena za sve zainteresovane iz oblasti grafičkog dizajna, arhitekture, interaktivnog dizajna i sličnih tema u amfiteatru SPENS-a.

Na PDP konferenciji učestvovaće austrijski grafički dizajner i osnivač studija za vizuelne komunikacije Studio Elastik, Constantin Demner, austrijski arhitekta i scenograf Wolfgang Fiel, beogradski vizuelni umetnik Uroš Krčedinac, beogradski arhitekta i producent Andrija Dinulović, suosnivač produkcijskog studija Turbina, beogradski dizajner Slavimir Stojanović Futro i predstavnici marsejskog muzeja MUCEM.

PDP konferencija obuhvatiće i dve izložbe od 1. do 3. oktobra u galeriji Macut – Raw Perspectives koju je priredio fotografski kolektiv Belgrade Raw, čiji su autori Jelena Nikolić, Predrag Đulinac i Stefan Jovanović, kao i ŠIFT, izložbu koju čini 30 rizo-grafika odabranih na konkursu PDP konferencije, vizuelnih umetnika iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Bugarske, Albanije, Mađarske, Švedske, Ukrajine i Australije.

Ovogodišnji Dizajn paviljon plod je saradnje Fondacije „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”, PDP konferencije kreativnih medija i projekta ReCulture.

Paviljon dizajnera na Spensu zatvara Kaleidoskop kulture

Preuzmite android aplikaciju.