Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Павиљон дизајнера на Спенсу затвара Калеидоскоп културе

Четврти Калеидоскоп културе, који је почео 2. септембра и још увек је у току, поново је померио границе културе заједништва на којој се темељи, а биће завршен трећим Дизајн павиљоном који ће бити отворен 1. октобра у 20:22 часа.
Фото: НС ЕПК 2022

Дизајн павиљон се реализује у оквиру последње недеље Калеидоскопа културе, посвећене примењеној уметности, која траје до 8. октобра.

На једној од култних локација у Новом Саду, Спенсу, симболу модернистичке архитектуре града, представиће се најбоље европске, регионалне и домаће дизајн праксе у сектору културе.

У оквиру изложбе Design for Culture, реализоване у сарадњи са европским пројектом ReCulture и PDP конференцијом, коју ће публика моћи да види на улазу број 8, биће изложено више од 200 експоната које чине постери, публикације и други графички материјали произведени за регионалне и европске институције културе, организације независне сцене, фестивале, уметнике и релевантне пројекте у култури.

Фото: НС ЕПК 2022

Изложба обухвата радове неких од најзначајнијих представника регионалне, европске и светске дизајн сцене међу којима су највећи независни дизајн студио на свету Pentagram, немачки студио за графички дизајн Bureau Mirko Borsche, француски Graphéine, португалски And Atelier, британски Cartidge Levene, шпански Todojunto, аустријски Studio ES, као и представници домаће дизајн сцене као што су Славимир Стојановић Футро, Марина Милановић, Драгана Кртинић, дизајн студији Метаклиника и Petergregson и други.

Публика ће имати прилике да се упозна и са пројектима који су реализовани за француско Министарство културе, британски Tate Modern, Баварску народну оперу, лондонски Музеј дизајна, британски Институт за савремену уметност, Vienna Design Week, Музеј савремене умјетности Републике Српске, Историјски музеј у Сарајеву, Југословенско драмско позориште, Народни музеј Црне Горе и многе друге организације које делују у сектору културе.

Улаз на изложбу је слободан.

Zašto je Novi Sad dobio naziv Srpska Atina?

Преузмите андроид апликацију.