Почетна > Нови Сад

Културна сцена Нови Сад

Стручна предавања за дизајнере у оквиру PDP конференције

У оквиру Дизајн павиљона, од 1. до 3. октобра, биће одржана и PDP конференција, једна од кључних платформи која више од 10 година окупља дизајнере, фотографе и друге визуелне ствараоце.
Фото: НС ЕПК 2022

У питању је едукативни програм који ће реализовати стручна предавања отворена за све заинтересоване из области графичког дизајна, архитектуре, интерактивног дизајна и сличних тема у амфитеатру СПЕНС-а.

На PDP конференцији учествоваће аустријски графички дизајнер и оснивач студија за визуелне комуникације Studio Elastik, Constantin Demner, аустријски архитекта и сценограф Wolfgang Fiel, београдски визуелни уметник Урош Крчединац, београдски архитекта и продуцент Андрија Динуловић, суоснивач продукцијског студија Турбина, београдски дизајнер Славимир Стојановић Футро и представници марсејског музеја MUCEM.

PDP конференција обухватиће и две изложбе од 1. до 3. октобра у галерији Мацут – Raw Perspectives коју је приредио фотографски колектив Belgrade Raw, чији су аутори Јелена Николић, Предраг Ђулинац и Стефан Јовановић, као и ŠIFT, изложбу коју чини 30 ризо-графика одабраних на конкурсу PDP конференције, визуелних уметника из Србије, Црне Горе, Словеније, Бугарске, Албаније, Мађарске, Шведске, Украјине и Аустралије.

Овогодишњи Дизајн павиљон плод је сарадње Фондације „Нови Сад – Европска престоница културе”, PDP конференције креативних медија и пројекта ReCulture.

Paviljon dizajnera na Spensu zatvara Kaleidoskop kulture

Преузмите андроид апликацију.