Почетна > Свет
Свет

„Стоунси“ најавили нови албум и представили главни сингл (ВИДЕО)

„Ролинг Стонси“ најавили су „Хацкнеy Диамондс“, свој први албум оригиналне музике после 18 година, и представили главни сингл са њега – „Ангрy“.
Фото: Танјуг/Scott Garfitt/Invision/AP

Мик Џегер, Кит Ричардс и Рони Вуд – преживело језгро 61-годишњег бенда – појавили су се на сцени лондонског позоришта „Хекни Емпајер“ да разговарају о снимку, пре него што је премијерно приказан видео снимак сингла „Ангри“, у којем се појављује глумица Сидни Свини.

Фронтмен Џегер (80) рекао је да је бенд „прилично расположен“ за снимање нове музике.

„Сваки дан је био разбијање око две или три песме, тако да задржите узбуђење“, рекао је он за Ројтерс, након промоције која је преношена уживо.

Албум има савремени звук, са мешавином рока, балада, плеса и „кантри ствари“, рекао је Џегер.

То је први албум „Стоунса“ после смрти бубњара Чарлија Вотса.

Ричардс, чије је партнерство у писању песама са Џегером једно од најуспешнијих у року, рекао је да је Вотсова смрт 2021. подстакла бенд да сними нову музику.

„Мислим да смо због Чарлијеве смрти осетили да и даље трајемо и да још увек треба да задржимо идентитет и да и даље можемо да кажемо: ‘Хеј, то је само рокенрол. Али знате, ми смо ту“‘, рекао је 79-годишњак.

Бивши басиста „Стоунса“ Билл Вајман, нови бубњар Стив Џордан, бивши „Битлс“ Пол Макартни и Стиви Вондер, били су укључени у стварање албума, рекли су чланови бенда.

Вуд је рекао да је Макартни, који је свирао бас на једној нумери, био одушевљен што може да снима са „Стоунсима“, старим ривалима „Битлса“ из 1960-их година.

Албум је сниман на више локација, укључујући Лондон, Лос Анђелес и Насау.

Снимак, чији се наслов односи на разбијено стакло после пљачке, биће пуштен 20. октобра.

„Hackney Diamonds“ је жаргонски израз за разбијено стакло, а бенд је своје фанове заинтригирао огласом у локалним новинама „Hacknei Gazette“ за измишљени посао поправке стакла: „Када кажете дајте ми склониште, ми ћемо поправити ваше разбијене прозоре“, алудирајући тако на неке од највећих песама „Стоунса“ и на име новог албума.

Kina uvodi zabranu oblačenja i govora „štetnih po duh naroda“

Преузмите андроид апликацију.