Početna > Srbija
Srbija

Stipendije „Dositeja“ najboljim studentima

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je večeras najboljim studentima Univerziteta u Beogradu, dobitnicima stipendija Fonda „Dositeja“, da država računa na njih, a da je na njima da budu najbolji deo našeg društva.
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Vučić se u obraćanju na svečanosti prisetio da je i on pre 30-ak godina postao stipendista Fonda za razvoj naučnog i umetničkog podmlatka, i, kako kaže, iako nije postao ni naučnik, ni umetnik, jednu stvar je razumeo – da oni sada imaju obavezu da budu najbolji deo društva.

Najavio je da će visina stipendije, koja sada iznosi 30.000 dinara, biti veća sledeće godine.

Vučić je rekao da niko ne misli da je država sa 30.000 dinara stipendije previše pomogla, da je „spasila planetu“, niti da su nadležni zbog toga zaslužili ordenje i spomenike, ali je država uradila jednu važnu stvar.

„Ne zato što će to vašim roditeljima da olakša ulaganje u vas, jer su oni zaslužni za vaše uspehe, već zato što to stvara obavezu – da, kada dobijete tu potvrdu od države, vidite da država na vas računa, sa više odgovornosti brinete o svojoj zemlji, da se na svakom mestu ponašate najodgovornije“, poručio im je Vučić.

Foto: Tanjug/Goran Kujundžić

Morate da budete najbolji deo društva, da svojom marljivošću, odgovornošću, radom i posvećenošću uvek pobeđujete.

„I videćete jedno neverovatno pravilo, a to je da će uvek oni koji su najbolji, biti najbolji. Potrebno je da sanjate najveće snove, jer bez njih nema ni velikih dela. Molim da svoju ozbiljnost još unapredite, uvećate, kako biste bili još uspešniji i država imala još više koristi“, rekao je Vučić.

 

Preuzmite android ili IOS aplikaciju.