Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Штефанек: Теквондисти чекају визу због Украјинаца

Председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек, открио је због чега српски теквондисти нису добили британску визу, неопходну за такмичење на Европском првенству у Манчестеру.
Фото: Танјуг/AP/Kirsty Wigglesworth

Британија je ускратила визе трећини теквондо резрезентације Србије, a Штефанек је открио како је до тога дошло.

„Они чекају, на аеродрому су. Двојица имају сутра мењење, а још нису добили визе. Рекли су да је то зато што не могу да стигну, јер је велики број Украјинаца аплицирао за визу. Ипак је у питању Европско првенство, мислим да треба да се направе приоритети, да се зна које су визе по хитном поступку, а које би могле да причекају дан или два“, рекао је Штефанек.

Председник Спортског савеза Србије, олимпијски шампион у рвању 2016. године, говорио је и о Мајској награди, која се у петак додељује у Београду.

„У петак додељујемо награде лауреатима. Ова традиција не сме да се прекине, ово је најпрестижније спортско признање у Србији. Задовољан сам жиријем, нећу вам открити кога је одабрао ове године. Изабрани су најбољи“, рекао је Штефанек.

Он је као спортиста добио Мајску награду па је, из угла спортисте, говорио о тежини те награде.

„Сада када ме питате, ја се најежим. Мајска награда је нешто посебно, надам се да ћу је добити једног дана као функционер“, рекао је Штефанек уз осмех.


Britanija uskratila vize polovini srpske tekvondo rezrezentacije

Преузмите андроид апликацију.