Почетна > Србија
Остали спортови Србија

Британија ускратила визе половини српске теквондо резрезентације

Велика Бријатија ускратила је визе половини чланова теквондо репрезентације Србије која учествује на Европском првенству у Манчестеру од 18. до 21. маја, изјавио је данас за Тањуг генерални секретар Теквондо савеза Србије (ТШ) Мирослав Кркљеш.
Фото: PrtSc/Facebook/Serbian Taekwondo Association

Он је навео да је једна од оних који још увек нису добили визу и светска првакиња Вања Станковић.

Кркљеш каже да је ТС С пре тачно месец дана поднео захтев за издавање виза нашим репрезентативцима, а да од тога пола репрезентације није добило визе.

„У 13 сати имамо авион за Манчестер, а наша репрезентација одлази са пола тима. Ушли смо у процедуре 18. априла, све процедуре смо испоштовали, јасно су нам дали до знања да је рок за издавање виза 15 дана, пошто нам је ово није први пут да учествујемо на неком великом такмичењу у Енглеској“, наводи генерални секретар ТС С.

Он каже да су неки спортисти јуче добили визе, другима је рецено да ће добити данас, док ће неки од њих вероватно добити сутра, а регистрација и мерење почињу већ сутра, а прве борбе у четвртак.

Једна од такмичарки је светска првакиња Вања Станковић која би већ у четвртак требало да има борбе, а још није добила визу.

Кркљеш каже да су имали више од пет интервенија британској имиграционој централи, да је и организатор ургирао, ургирали је и ТС С амбасади, али, каже, немате коме да се обратити пошто се јавља секретарица, затим вас пребаце на издавање виза, а они кажу „у обради су“.

„Једноставно, руке су нам везане. Знали смо да ће процедура вађења виза бити компликована, намерно смо кренули доста раније и нисмо успели још увек да добијемо визе за насе спортисте“, поручује Кркљешс.

Он истиче да, до сада, никада нису имали проблеме.

Наши спортисти, наводи, путују свуда по свету. У једном месецу су на три локације, је је су сваки викенд у другој земљи и никада, наглашава, нису имали проблем.

„Ово је први пут да се тако несто десава и мислим да је ван сваке памети да спортисти не могу да учествују и да не знају шта ће бити. Спортисти имају спаковане ствари, а немају визу још увек. Чекају испред врата амбасаде да ли ће им неко издати визу или неће“, каже Кркљеш.

Он истиче да иако наши спортисти раније нису имали проблема, организација теквондо такмичења у Енглеској уме да буде проблематична, поготово за веома јаке такмичаре.

Подсећа да на прошлом светском првенству у Енглеској, визе нису добили светски прваци из Ирана.

Кркљеш, који је и сам освајач бронзане медаље са европског првенства 2002., очекује да ће и поред свега, Србија имати успешан наступ у Манчестеру.

„Очекујемо велике резултате зато што смо у самом врху светског теквондоа и имамо изузетно јаку репрезентацију. Неки такмичари од којих смо очекивали сигуран резултат, рецимо Вања Станковић која је била светска првакиња, Надица Божанић која је била друга на Олимпијским играма младих и друга на прошлом европском првенству, нису добили визе“, поручује Кркљеш.

Он се ипак полаже наде у младе такмичаре као што је Реља Ивковић.

Brnabić: Apliciraju za Savet Evrope u godini kada najviše krše prava Srba

Преузмите андроид апликацију.