Почетна > Србија
Србија

Српска листа неће учествовати на изборима за председнике четири општине на северу КиМ

Српска листа саопштила је да неће учествовати на изборима које је Приштина расписала за градоначелнике четири општине на северу Косова и Метохије.
Фото: Танјуг/AP/Darko Vojinovic

„Имајући у виду одлуку Приштине о одржавању ванредних локалних избора на северу Косова и Метохије желимо да обавестимо јавност да Српска листа неће узети учешће на овим изборима, као ни грађани који подржавају нашу странку, а којих је преко 95 одсто на овим просторима“, навела је Српска листа у саопштењу.

Програмски директор Центра за заступање демократске културе Александар Рапајић рекао је претходно за РТС да уколико се одрже ванредни избори за председнике општина Северна Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић они неће имати никакaв легитимитет.

Председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи расписала је за 18. децембар ванредне изборе за градоначелнике четири општине на северу Косова и Метохије.

Одлука је донета након завршетка консултација са представницима политичких партија и централне изборне комисије, на којима нису учествовали представници Српске листе.

Градоначелници четири српске општине поднели су оставке 5. новембра. Они су напустили институције тражећи укидање одлука о пререгистрацији и формирање Заједнице српских општина.

Predsednik: Nastavljamo uspešnu saradnju sa kineskim partnerima

Преузмите андроид апликацију.