Почетна > Србија
Србија

Председник: Настављамо успешну сарадњу са кинеским партнерима

Кина је постала други највећи трговински партнер Србије, и са партнерима из те земље настављамо успешну сарадњу, поручио је данас председник Александар Вучић.
Фото: Инстаграм/buducnostsrbijeav

Вучић ће се данас сусрести са кинеским инвеститорима, а пре тог састанка, на инстаграм профилу „Будућностсрбије“, објавио је слику са министрима у чијим се ресорима реализује велики број пројеката са кинеским партнерима.

„Са министрима, на кратком предаху пред важан сусрет са кинеским инвеститорима. Кина је постала други највећи трговински партнер Србије и са нашим пријатељима наставићемо успешну сарадњу“, навео је Вучић.

На фотографији су и министри финансија Синиша Мали, саобраћаја и инфрастуктуре Горан Весић, рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић, пољопривреде Јелена Танасковић, информисања и телекомуникација Михаило Јовановић.

Инаце, прошле године обим робне размене између Србије и Кине износио је 5,28 милијарди долара, Кина је била други најзначајнији спољнотрговински партнер Србије, а у овој години је остварен и историјски максимум домаћег извоза у Кину.

Вучић: Моравски коридор понос Србије

Преузмите андроид апликацију.