Početna > Sport > Ostali sportovi
Ostali sportovi

Srbija čeka šampiona u američkom fudbalu

U polufinalu Prve lige Srbije u američkom fudbalu ove godine će ekipa Vukovi iz Beograda nastaviti pohod ka odbrani titule na svom terenu protiv tima „Vajld dogs“ iz Novog Sada, dok će „Vajld boars“ iz Kragujevca dočekati ekipu „Blu dragons“ iz Beograda.
Foto: Unsplash/Dave Adamson

U subotu u Kikindi, na terenu FK Žak, u prvom meču „vajld kard“ runde, gostujuća ekipa „Vajld dogs“ odnela je pobedu protiv Mamuta iz Kikinde rezultatom 06:33.

Ovog puta „Divlji psi“ nisu dozvolili da se ponovi rezultat iz prve utakmice i od samog starta su nametnuli ritam. Odbrana Kikinde nije imala odgovor za sjajnu igru kvoterbeka Mladena Zlatića, koji je odlično iskoristio ceo svoj hvatački korpus. Zlatić je uspešno kompletirao dodavanja za tačdaun ka risiverima Jovanu Davidoviću, Nemanji Vukši i Lazaru Laziću, a uspešan field goal postigao je Vladimir Vasilić. Odbrana Novog Sada pokazala je da ima određenog potencijala u odbrani i na ovoj utakmici je dozvolila Mamutima da postignu samo 6 poena. Tačdaun za Mamute postigao je hvatanjem iskusni reprezentativac Srbije Matija Almaši.

Druga utakmica „Vajld kard“ runde trebalo je da bude odigrana u nedelju 12.06. u 17 časova, međutim zbog problema kojih ima gostujuća ekipa „Blek hornets“ iz Jagodine je morala da preda utakmicu, te je zbog toga ovaj meč otkazan i registrovan je službenim rezultatom 35:0 u korist domaćina Blue dragons Beograd.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🇷🇸Association of American 🏈 (@saafrs)

Najbrži Amerikanac na 110 metara s preponama prelazi na NFL

 

Preuzmite android aplikaciju.