Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Србија чека шампиона у америчком фудбалу

У полуфиналу Прве лиге Србије у америчком фудбалу ове године ће екипа Вукови из Београда наставити поход ка одбрани титуле на свом терену против тима „Вајлд догс“ из Новог Сада, док ће „Вајлд боарс“ из Крагујевца дочекати екипу „Блу драгонс“ из Београда.
Фото: Unsplash/Dave Adamson

У суботу у Кикинди, на терену ФК Жак, у првом мечу „вајлд кард“ рунде, гостујућа екипа „Вајлд догс“ однела је победу против Мамута из Кикинде резултатом 06:33.

Овог пута „Дивљи пси“ нису дозволили да се понови резултат из прве утакмице и од самог старта су наметнули ритам. Одбрана Кикинде није имала одговор за сјајну игру квотербека Младена Златића, који је одлично искористио цео свој хватачки корпус. Златић је успешно комплетирао додавања за тачдаун ка рисиверима Јовану Давидовићу, Немањи Вукши и Лазару Лазићу, а успешан field goal постигао је Владимир Василић. Одбрана Новог Сада показала је да има одређеног потенцијала у одбрани и на овој утакмици је дозволила Мамутима да постигну само 6 поена. Тачдаун за Мамуте постигао је хватањем искусни репрезентативац Србије Матија Алмаши.

Друга утакмица „Вајлд кард“ рунде требало је да буде одиграна у недељу 12.06. у 17 часова, међутим због проблема којих има гостујућа екипа „Блек хорнетс“ из Јагодине је морала да преда утакмицу, те је због тога овај меч отказан и регистрован је службеним резултатом 35:0 у корист домаћина Блуе драгонс Београд.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 🇷🇸Association of American 🏈 (@saafrs)

Najbrži Amerikanac na 110 metara s preponama prelazi na NFL

 

Преузмите андроид апликацију.