Почетна > Србија
Србија

Сомбор „У бојама деце“, други пут

У Сомбору је други пут за редом одржана манифестација ,“У бојама деце“, на којој је учествовао велики број ученика Основних школа. Манифестацију у организацији „Удружења учитеља“ подржао је и Град Сомбор.
Фото: Pexels/Ivica Patarcic

Више од 300 основаца из десетак школа окупило се у дворишту Соколског дома у Сомбору на манифестацији ,“У бојама деце“. Ђаци и њихови учитељи организовали су ликовне радионице, спортска такмичења, позоришну представу, као и сламарску и авиомоделарску радионицу.

„Између две ватре се игра тако што се поделимо у две групе, поента је да избегавамо и хватамо лопте. Тако побеђујемо“, рекла је Хелена Крстић из О.Ш. „Доситеј Обрадовић“.

„За игру школица потребно је прво да нацртамо поља, упишемо бројеве, бацимо каменчић у поље један, ако не буде у пољу један дајемо другару који је иза нас“, објаснио нам је Павле Шарић из О.Ш. “ Аврам Мразовић“.

„Први пут радим са сламом. На овој радионици научила сам да направим честитку , на њој кућицу од сламе и јако ми се свидело“, ,рекла је Лена Радовановић из „Доситеја Обрадовића“.

На ликовном конкурсу „Хероји нашег доба 3“, стигло је више од 600 радова из целе Србије а Максим Маринић из Сомбора освојио је прво место.

„Радио сам дрвеним бојицама, замислио сам да ватрогасци чувају екологију и нас и да су они наши хероји“, каже победник Максим Маринић, ученик Основне школе „Иво Лола Риба“.

Највеће признање за учитеље су успеси њихове деце.

„Учитељи су они који показују како и којим путем треба ићи, и све што раде раде са вером и љубављу, и то што урадимо остаће заувек“, каже Ружица Вукелић из „Удружења учитеља“.

Преузмите андроид апликацију.