Sve ljubitelje kafe obradovaće informacija da svoj omiljeni napitak i ritual mogu učiniti zdravijim.
Poznate su brojne prednosti kafe, a na Univerzitetu Skranton u Pensilvaniji pronašli su način da kafu učine još zdravijom i korisnijom za organizam.
Ranije studije su pokazale da je kafa snažan antioksidans i ubrzava metabolizam, ali je potrebno piti je umereno kako ne bi izazvala anksioznost ili neki drugi neželjeni efekat prevelike količine kofeina.
Naučnici sa pomenutog univerziteta savetuju da u jutarnju kafu dodate cimet, kokosovo ulje i med.
Da biste olakšali proces pripreme jutarnje kafe, ove sastojke pomešajte i stavite čašu s njima u frižider, a onda dodajte kašičicu sastojka u šolju.
Kako deluje?
– Osim što je snažan antioksidans, cimet snižava holesterol, stabilizuje šećer i trigliceride u krvi, što ga čini veoma korisnim za dijabetičare.
– Kokosovo ulje stimuliše varenje i pomaže pri gubitku težine. Sadrži laurinsku kiselinu, koja ima antibakterijski i fungicidni efekat.
– Med je prirodni pojačivač imuniteta i zdrav zaslađivač.
Probajte novu, obogaćenu verziju svoje kafe već sutra i verujemo da će vam se svideti njen ukus i efekat.
Nikada ne stavljajte ovih 10 namirnica u frižider, izgubiće ukus
Preuzmite android aplikaciju.