Све љубитеље кафе обрадоваће информација да свој омиљени напитак и ритуал могу учинити здравијим.
Познате су бројне предности кафе, а на Универзитету Скрантон у Пенсилванији пронашли су начин да кафу учине још здравијом и кориснијом за организам.
Раније студије су показале да је кафа снажан антиоксиданс и убрзава метаболизам, али је потребно пити је умерено како не би изазвала анксиозност или неки други нежељени ефекат превелике количине кофеина.
Научници са поменутог универзитета саветују да у јутарњу кафу додате цимет, кокосово уље и мед.
Да бисте олакшали процес припреме јутарње кафе, ове састојке помешајте и ставите чашу с њима у фрижидер, а онда додајте кашичицу састојка у шољу.
Како делује?
– Осим што је снажан антиоксиданс, цимет снижава холестерол, стабилизује шећер и триглицериде у крви, што га чини веома корисним за дијабетичаре.
– Кокосово уље стимулише варење и помаже при губитку тежине. Садржи лауринску киселину, која има антибактеријски и фунгицидни ефекат.
– Мед је природни појачивач имунитета и здрав заслађивач.
Пробајте нову, обогаћену верзију своје кафе већ сутра и верујемо да ће вам се свидети њен укус и ефекат.
Nikada ne stavljajte ovih 10 namirnica u frižider, izgubiće ukus
Преузмите андроид апликацију.