Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Скували сте превише пиринча? Не брините, уз ових пет савета трансформисаћете остатке у фантастичан оброк

Испробајте ове савете и уживајте у разноликости коју ова житарица може донети вашим јелима.
Фото: Pexels/catscoming

Кувани пиринач је често саставни део оброка, али се понекад догоди да остане вишка.

Уместо да га баците, постоји много начина како можете искористити остатке и створити укусна јела.

Ево неколико идеја које ће вам помоћи да максимално искористите пиринач и спречите бацање хране.

1. Пиринач за доручак

Једна од најједноставнијих опција је да припремите пиринач за доручак. Помешајте га са јајима и поврћем, па га испеците у облику омлета. Додајте мало сира или зачина по избору за додатни укус.
Такође, можете направити слатки доручак, на пример сутлијаш уз додатак млека, шећера и цимета.

2. Пиринач у салатама

Остатке пиринча можете додати у свеже салате. Само их промешајте са поврћем, маслиновим уљем, лимуновим соком и зачинима.

Пиринач ће додати текстуру и хранљиве материје, а салата ће постати заситнија.

3. Пиринач у супама и чорбама

Додајте барени пиринач у супе или чорбе. Он ће загустити супу и учинити је још хранљивијом.

Пиринач се добро комбинује са поврћем, месом и разним зачинима.

4. Пиринач у ћуфтама

Искористите пиринач за прављење ћуфти. Помешајте га са млевеним месом, поврћем и зачинима, обликујте у лоптице и испеците или пропржите.

Ово јело може послужити као одличан предјело или главно јело.

5. Пиринач као прилог

Остатке можете једноставно загрејати на тигању са мало маслиновог уља и омиљеним зачинима.

Ово је брз и укусан начин да освежите пиринач и послужите га као прилог уз месо или рибу.

Recept dana: Čizkejk sa borovnicama

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке