Почетна > Бизнис
Бизнис

Сијарто: Нафтовод Дружба није оштећен, биће убрзо покренут

Нафтовод Дружба, који је затворен након пада залуталих ракета у Пољској, вероватно ће убрзо бити поново покренут јер сам нафтовод није оштећен. Саопштио је данас мађарски министар спољних послова Петер Сијарто у видео снимку објављеном на његовој Фејсбук страници.
сијарто
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Сијарто је такође рекао, након разговора с пољским министром спољних послова, да Мађарска чека даље информације из Варшаве о резултатима њихове истраге. О експлозији која се догодила у Пољској у близини границе с Украјином, преноси Ројтерс.

Снабдевање делова источне и централне Европе нафтом преко цевовода Дружба привремено је обустављено у уторак. Објавили су оператери тог нафтовода у Мађарској и Словачкој.

Мађарски МОЛ је саопштио да га је украјински партнер обавестио да је једна руска ракета погодила електрану близу границе с Белорусијом. Која снабдева струјом пумпну станицу на Дружби, што је довело до застоја.

Словачки Транспетрол је такође потврдио да је проток нафте прекинут. Наводећи „техничке разлоге на украјинској страни“, али без помињања ракетног удара.

Voren Bafet kupio udeo u proizvođaču čipova za 4,1 mlrd $

 

Преузмите андроид апликацију.