Менаџер за односе с јавношћу Инфостуда Милош Турински изјавио је данас да сезонски послови могу да буду добар извор зараде, посебно за младе и да у Србији, већ од априла због одласка многих угоститељских радника на Јадранско приморје постоји велика потражња у овом сектору.
„Сезона траје отприлике од априла па све до октобра. Када је реч о заради оне се преко омладинске крећу од 300 динара по сату па навише. У угоститељству су дневнице за конобаре од 2.000, 2.500 па и до 3.000 динара, с тим што то може да буде и дуплирано уз бакшиш“, рекао је Турински за Танјуг.
На приморју у угоститељству се углавном траже радници из млађе старосне групе, додаје Турински, најчешће они са искуством и да су зараде највеће у Словенији.
„У Словенији као конобар можете да зарадите чисто 1.500 евра, кувари и до 3.000 евра. Добра ствар је што су им најчешће обезбеђени смештај и храна од стране послодавца. Самим тим је ова зарада и чиста, тако да могу да донесу заиста леп новац кући“, рекао је Турински.
Ту су и пољопривредни послови, додаје Турински, где су зависно од воћа које се бере, услова које пружа послодавац као што су смештај, храна и превоз од 2.500 до 6.000 динара.
„Грађевински послови такође спадају у сезонске послове. Свакако као и угоститељство посла има целе године, али овај период лепог времена доноси са собом више радова. Тако да, осим у угоститељству и у грађевини недостаје пуно радника“, рекао је Турински.
Продавци сладоледа за сат времена могу да зараде од 300 динара, до 400 или 500 динара, објаснио је Турински, и углавном раде преко омладинске задруге.
Преузмите андроид апликацију.