Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Сезона је годишњих одмора: Ово су трикови за паметно паковање кофера

Да ли је и вама најтежи део паковање за одмор?
Фото: Pexels/Timur Weber

Одлазак на путовање, посебно на одмор требало би да прође без стреса и у добром расположењу, али то само искусни путници могу урадити. Уколико желите да и ваш пут започне потпуно опуштено и да уживате у паковању ствари за путовање, доносимо вам неколико једноставних савета како да све прође лагано и без панике.

Одвојите одећу

За почетак одвојите одећу и ствари које ћете носити и проверите да ли је ли све спремно да крене са вама на пут. Пре него уопште и дођете до кофера припремите одећу која ће у њега ићи. Након тога пронађите кофер, очистите га ако је потребно, а онда га припремите за паковање.

Направите листу

Било би добро да направите листу ствари које носите на путовање. Набрајајте ствари по категоријама. Код израде листе будите реални и узмите у обзир колико дуго ћете заправо бити на путовању. Листу можете правити и тако да тачно напишете што очекујете да ће вам бити потребно за сваки дан путовања.

Припремите кофер

Прва ствар по питању кофера је да га очистите од прашине или других прљавштина ако их има. Најлакше ће вам бити да унапред припремите место где ће шта стајати. Није лоше унапред размишљати о томе када ћете нешто извлачити па онда то тако сложити хронолошки једно на друго.

Са собом носите само најважније

У руксаку или торби коју носите уз себе спакујте само најважније ствари. Код паковања ручног пртљага понесите само оно што вам је заиста потребно да буде „под руком“.

Слагање одеће

Размишљајте о томе шта ће се јако, а шта мање згужвати. Стручњаци тврде да је најбоље да одећу не слажете као у ормару, на црте и једну на другу. Сматрају да је најбољи начин за избећи црте од гужвања тај да одећу уролате један по један комад. Осим што ће се мање гужвати, заузима мање места.

Pet načina da bez greške nosite jarke boje

Преузмите андроид апликацију.