Početna > Sport > Fudbal
Fudbal

Selektor Litvanije: Srbija i Mađarska favoriti u grupi G

Privremeni selektor fudbalske reprezentacije Litvanije, Nemac Rajnhold Broj, izjavio je da su Srbija i Mađarska glavni favoriti u grupi G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano u Nemačkoj 2024. godine.
Foto: Pret.Sc/fss.rs

Žrebom u Frankfurtu ranije danas je odlučeno da u grupi G kvalifikacija za EP 2024. budu selekcije Litvanije, Srbije, Mađarske, Crne Gore i Bugarske.

„Radujem se ovim kvalifikacijama sa dobrim reprezentacijama, a znam da neće da bude lako. Ove mečeve moraćemo da igramo na stadionu u Kaunasu. Znamo koliko je ova grupa jaka, posebno Srbija i Mađarska. Igraćemo najbolje što možemo i nadamo se pozitivnim rezultatima. Možda nismo u grupi sa najboljim reprezentacijama, ali znamo kakav kvalitet imaju Mađari koji su nedavno pobedili Nemce“, rekao je Broj, preneo je Fudbalski savez Litvanije.

On je rekao da će najvažniji zadatak FS Litvanije biti da nacionalni tim dobije novog selektora.

„Više bih voleo da smo u grupi sa šest reprezentacija, ali imaćemo osam utakmica na visokom nivou. Trudićemo se da ostvarimo dobre rezultate. Moraćemo da nađemo novog selektora, jer ja sam tehnički direktor i funkciju selektora obavljam privremeno. To je naš plan, a onda krećemo u martu sa utakmicama. Selektor mora da bude neko ko može da radi sa ovom generacijom igrača jer ćemo imati mladi tim u kvalifikacijama“, rekao je Broj.

Krstajić: Grupa je interesantna, Srbija je favorit

Preuzmite android aplikaciju.