Почетна > Спорт > Фудбал
Фудбал

Селектор Литваније: Србија и Мађарска фаворити у групи Г

Привремени селектор фудбалске репрезентације Литваније, Немац Рајнхолд Број, изјавио је да су Србија и Мађарска главни фаворити у групи Г квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано у Немачкој 2024. године.
Фото: Pret.Sc/fss.rs

Жребом у Франкфурту раније данас је одлучено да у групи Г квалификација за ЕП 2024. буду селекције Литваније, Србије, Мађарске, Црне Горе и Бугарске.

„Радујем се овим квалификацијама са добрим репрезентацијама, а знам да неће да буде лако. Ове мечеве мораћемо да играмо на стадиону у Каунасу. Знамо колико је ова група јака, посебно Србија и Мађарска. Играћемо најбоље што можемо и надамо се позитивним резултатима. Можда нисмо у групи са најбољим репрезентацијама, али знамо какав квалитет имају Мађари који су недавно победили Немце“, рекао је Број, пренео је Фудбалски савез Литваније.

Он је рекао да ће најважнији задатак ФС Литваније бити да национални тим добије новог селектора.

„Више бих волео да смо у групи са шест репрезентација, али имаћемо осам утакмица на високом нивоу. Трудићемо се да остваримо добре резултате. Мораћемо да нађемо новог селектора, јер ја сам технички директор и функцију селектора обављам привремено. То је наш план, а онда крећемо у марту са утакмицама. Селектор мора да буде неко ко може да ради са овом генерацијом играча јер ћемо имати млади тим у квалификацијама“, рекао је Број.

Krstajić: Grupa je interesantna, Srbija je favorit

Преузмите андроид апликацију.