Почетна > Србија
Србија

Селаковић: Вучић ће се у Бриселу борити за мир и стабилност

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас да се током поредстојећег српско-албанског разговора у Бриселу од Аљбина Куртија не може очекивати ништа добро, а да ће се председник Александар Вучић борити за националне интересе Србије и Срба на Косову и Метохији.
селаковић
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

„Не бих се освртао на то што говори Аљбин Курти и какве су му намере, јер од њега увек можемо да очекујемо све најгоре и то је непредвидива фигура, али је добро да Србију тамо представља председник Вучић. Докле год је он на таквом месту знам да ће се наши државни и национални интереси бранити на најбољи могући начин“, рекао је Селаковић на ТВ Пинку.

Он сматра да је ситуација у вези са Косову и Метохији тензична и оптререћена неизвесношћу и понашањем представника Приштине, што је, како је рекао, разлог за бригу.

„А још је већи разлог за бригу то што западни представници, који им дају за право и који признају незвисност Косова, подржавају такво понашање. Наша позиција је одбрана међународних правних принципа и територијалог интегритета земље“, навео је Селаковић.

Министар спољних послова је подвукао да се Србија увек залаже за очување мира и стабилности, али да је у стању да брани себе у случају да неко угрози мир и стабилност.

Селаковић је подсетио да је планом за спровођење Бриселског споразума из 2013. године прописана обавеза Приштине да свој правни оквир прилагоди обавези стварању услова за оснивања Заједнице српских општина.

„Председник Вучић одлично познаје Споразум и стоји на позицијама које не могу да се промене, а то је заштита државних интереса, националиних интереса српског народа на Косову и Метохији и показао је досад да од тога не одустаје. А за све то време сачувао је мир, стабиност и успео да подигне Србију на ноге, тако да смо поштовани у свету“, закључио је Селаковић.

Vučić će se u Briselu boriti za mir!

Преузмите андроид апликацију.