Почетна > Србија
Србија

Вучић ће се у Бриселу борити за мир!

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да ће се председник Александар Вучић наредна два дана у Бриселу борити за мир током разговора са представницима НАТО, САД и Приштине.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

„Ми смо дотле дошли захваљујући једностраним потезима Аљбина Крутија и огромној неодговорносит ЕУ. У априлу следеће године ће бити 10 година како окосница Бриселског споразума, а то је Заједница српских општина (ЗСО), не може бити спроведена зато што читава ЕУ која гартантује тај Бриселски споразум не може да натера људе у Приштини да то примене. И онда пребацују лотпу у насе двориште и кажу “ви ћете бити криви“. А за шта?“, упитала је премијерка.

Истакла је да је ове године Курти два пута ускратио Србима на КиМ право на глас као основно људско право, на референдуму и на републичким изборима.

„Након физичког малтретирања, уништавањ имовине, скрнављења цркава и манастира и скрнављења српских гробаља први пут им је ускратио глас у јануару. И шта је онда било? Из ЕУ и земаља Квинте, укључујући САД, су толико озбиљно реаговали да је он то поновио 3. априла на изборима“, рекла је Брнабић.

Она је пребацила ЕУ да дозвољава кршење Бриселског споразума тако што дозвољава Приштини да полиција са дугим цевима упада кад год хоће на север КиМ да малтретира Србе и онда оцењује како су Београд и Приштина пођеднако одговорни за тензије на КиМ.

Брнабоћева је истакла да Србија има толико тога да изгуби на чему је напорно радила, да не жели рат.

Ми смо са зачеља региона дошли до тога да смо у фискланом и макреоекономском смислу једна од најбољих земаља у Европи, али да је све то данас на коцки ако се не сачува мир и стабилнсот, а да Курти може само да направи рат и да добије алиби за све своје неуспехе.

„Зато морамо да сачувамо унутрашњу стабилност и солидарност, да сачувамо мир да би Србија наставила да јача. Све остало је мање битно“, закључила је Брнабићева.

Sutra sunčano i toplo, do 35 stepeni

Преузмите андроид апликацију.