Početna > Život i stil
Život i stil

Saveti za kuvanje u mikrotalasnoj pećnici koji će vam uštedeti vreme i novac

Nedavno istraživanje otkrilo je da su mikrotalasne pećnice najjeftiniji način kuvanja. 
Foto: Pixabay/Clker-Free-Vector-Images

Za sve one koji su zainteresovani da hranu spremaju na ovaj jeftiniji način, izdvojamo nekoliko jela koja je najbolje pripremiti u mikrotalasnoj rerni.

Povrće

Kuvanje povrća u vakuumu jedan je od najzdravijih načina za pripremu samog povrća, kao i najbolji način da se obezbedi da se kuva ravnomerno. Za pripremu obroka preporučuje se kupovina rolni vakum pakovanja i skladištenje sirovog povrća. Ako uklonite sav vazduh, pripremljeno povrće će se držati u frižideru nedelju dana, a pakovanje možete da izvadite kad god spremate obrok. Stavite neperforiranu vakum kesicu povrća u mikrotalasnu i minut i 30 sekundi kasnije, vaš obrok je spreman. Ako ne možete da pronađete vakum pakete, možete kuvati povrće u jednoj od posuda za mikrotalasnu sa malo vode.

Riba

Riba se izuzetno dobro pravi u mikrotalasnoj pećnici. Ako ribu pokrijete providnom folijom ili tanjirom, riba će se sama kuvati na pari i bukvalno za nekoliko minuta postati mekana, sočna i kuvana.

Meso

Meso je malo izazovnije. Mikrotalasne pećnice su generalno najbolje za kuvanje na pari, a pravljenje bilo čega hrskavog ili karamelizovanog zapravo ne funkcioniše. Jedna opcija je da kuvate meso u sosu ili temeljcu. Ovo je jedan od predloga kako možete skuvati meseo u mikrotalasnoj. Krompir narezati na kockice se skuva u posudi za mikrotalasnu pećnicu sa malo vode, a zatim se izgnječi dodavanjem mleka i putera. Luk i beli luk se zatim kuvaju odvojeno pre nego što se dodaju mlevena govedina, brašno, paradajz pire, timijan, drugi začini i još vode. Ova smesa se zatim peče još sedam minuta u mikrotalasnoj (mešanje u međuvremenu). Kada završite, kašikom na vrh dodajte pire krompir. Kao prilog poslužite uz grašak takođe pripremljen u mikrotalasnoj.

Jaja

Kajgana u mikrotalasnoj pećnici je omiljena svima koji su je probali. Samo morate obavezno izvaditi jaja iz mikrotalasne pre nego što se prekuvaju da ne bi postali gumena. Na kraju kuvanja u kajganu dodate kašičicu majoneza za kremastiju teksturu.

Dr Perišić savetuje kako sodom bikarbonom protiv gljivica i gorušice

Preuzmite android aplikaciju.