Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Савети за кување тестенине: Уз ове цаке врхунских кувара испашће савршена баш сваки пут

Избегавајте грешке које уништавају укус тестенине
Фото: Pexels/Jorge Zapata

Због тога што се лако спрема, брзо се кува, а воле је и деца, тестенина је у многим кухињама незаобилазна као прилог или као комплетан оброк, али чини се да већина људи прави исте грешке приликом припреме. Како наводи кулинарски портал Тасте.цом, ово је девет најчешћих, па обратите пажњу на њих ако желите да вам паста код куће буде као из италијанског ресторана…

Немојте је прекувати: требало би да буде ‘мало чврста’ и лако се жваће, и да има уједначену боју по целој површини. Зато проверите минут пре него што истекне препоручено време кувања и никада не прекорачите то време како не би постало кашасто.

Обратите пажњу на однос тестенине и воде: тестенини треба доста простора да се рашири док се кува, па вам је потребна већа посуда или шерпа, и неће се залепити у кључалу воду.

Такође, требало би да је редовно мешате.

Немојте додавати маслиново уље у воду: Иако је заиста здраво и добро за многа јела, немојте додавати маслиново уље у тестенину док се кува да се не би лепила, јер ће то остарити слој који спречава да се сосови мешају. са тестом.

Након оцеђивања, немојте бацати воду: Обавезно посолите воду за тестенину чим прокључа, а додавањем мало воде за тестенину у сосове помажете да се разблаже ако је потребно и побољшавају укус без додавања соли.

Немојте га испирати: јер ћете опрати укус тестенине, а изгубићете и део скроба који помаже да се сос повеже са тестенином.

Пазите који сос иде уз коју тестенину: шпагети се одлично слажу са болоњезом и уз кремасте сосове, док тестенина са кратким тубама најбоље иде уз сосове од поврћа.

Не претерујте са сосом: Покушајте да се тестенина ‘премазује’ сосом, а не да се удави у њему: оцеђену тестенину ставите у велики тигањ, па полако додајте сос.

Направите карбонару на нижој температури: Да ли сте икада направили карбонару која подсећа на кајгану? Ово се дешава када је температура превисока.

Немојте прекувати тестенину за печење: Кувајте је на пола, само неколико минута, јер ће наставити да се кува у рерни.

Šta se dešava sa vašim telom kada jedete ljubičasti luk?

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке