Početna > Svet
Svet

Sankcionisana nastavnica zbog podsticanja na ustaštvo

Profesorka hrvatskog jezika Industrijsko zanatske škole u Slavonskom Brodu Nives Romanjek sankcionisana je zbog fotografije učenika završnog razreda te škole, koji su nosili maskirne pantalone, beretke i crne majice sa natpisom koji insinuira na ustaški poklič „za dom spremni“.
Foto: PrtSc/Facebook

Uz to ona je učenike fotografila sa podignutom desnicom u znak nacističkog pozdrava, pa je direktor škole Luka Mladinović doneo odluku o sankcionisanju nastavnice.

Profesorka Romanjek, koja ih je podsticala i gledala sa smeškom, takođe je nosila crnu majicu sa natpisom i maskirne pantalone.

U saopštenju direktora dostavljenom hrvatskim medijima se navodi, između ostalog, da je na osnovu utvrđenih činjeica i okolnosti, kao i razgovora sa nastavnicom i roditeljima učenika odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu.

Navodi se i da ona u narednoj školskoj godini više neće moći da aplicira za razredno starešinstvo nijednog odeljenja u ovoj školi.

Direktor se u saopštenju izvinio medijima i izrazio žaljenje u svoje i ime školskog centra na, kako je naveo, neprimerenim verbalnim istupima pojedinih zaposlenih, preneo je hrvatski portal Indeks.

Poljska kritikuje Šolca zbog razgovora sa Putinom

Preuzmite android aplikaciju.